a

14 AYDA 17 MİLYONLUK BORÇLANMA

31 Mart 2019’da göreve gelen MHP’li Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç’ın 14 aylık zamanda belediyeyi 17 milyon borçlandırdığını ifade eden İYİ Parti Mersin İl Başkan Yardımcısı Erdal Bulut,  “Önceki yönetimin 10 yılda yaptığı borçlanmayla yeni yönetimin bir yılda yaptığı borçlanmanın mukayesesini halkın takdirine bırakıyorum” dedi.

14 AYDA 17 MİLYONLUK BORÇLANMA
0

BEĞENDİM

Necdet TAŞ

Konuyla ilgili bir açıklama yapan İYİ Parti Mersin İl Başkan Yardımcısı Erdal Bulut, Anamur Belediye’sinin 14 Ayda rekor bir borçlanma gerçekleştirdiğini iddia ederek, “Anamur Belediyesi’nin 14 ayda 17 milyon lira borçlandığını belirterek, önceki yönetimin 10 yılda yaptığı borçlanmayla yeni yönetimin bir yılda yaptığı borçlanmanın mukayesesini halkın takdirine bırakıyorum” ifadelerini kullandı.

14 AYDA 17 MİLYONLUK BORÇLANMA

Anamur Belediyesi’nin daha önce aldığı 8 milyon TL kredinin üzerine 02.06.2020 tarihli olağanüstü meclis toplantısında 9 milyon yeni borçlanma yetkisi aldığına dikkat çeken İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı Erdal Bulut, “Böylece 14 ay içerisinde toplamda 17 milyon TL borçlanmıştır. Bu Anamur Belediyesinin bugüne kadar bir yılda yaptığı en yüksek borçlanmadır.  Olağanüstü toplantı gündeminde 9 milyon TL’nin 4 milyon300 bin TL’sinin personel giderlerinde kullanılacağı belirtilmiş, toplantı sırasında ise asfalt şantiyesine harcanacağı söylenmiştir. Personel giderleri için borçlanmaya gitmek son çaredir. Bu miktar personel giderleri için kullanılacaksa belediyenin düştüğü vahim durumun göstergesidir. Daha önce tüm hizmetleri yürüten mevcut personelin üzerine maaşı ödenemeyen onlarca personel niçin alınmıştır? Daha önce çekilen 8 milyon TL kredinin nereye harcandığı hala soru işaretidir. Alınacak kredinin nereye harcanacağının detayları nedir?  Bir yılda alınan krediler belediyeye faiziyle birlikte ne kadar artı yük getirecektir?   Önceki dönem Belediye Başkanının 10 yılda almış olduğu borçlanma yetkisi ile yeni yönetimin bir yılda alınan borçlanma yetkisinin mukayesesini halkımızın takdirine bırakıyoruz. Madem Anamur’a hizmet için kredi alınacağı ifade ediliyor, aynı meclis üyeleri Mersin Büyükşehir Meclisinde “Hayır” oyu kullanarak niçin Mersin geneline hizmeti engelliyorlar?” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR’İN BORÇLANMASINA İZİN VERMEYENLER İLÇELERDE BORÇLANMAYA GİDİYOR”

“ Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde talep edilen krediye muhalefet meclis üyeleri onay vermezlerken ilçe belediyesinde CHP meclis üyelerinin onay vermesi bir çelişki değil mi?” diye soran Bulut, değerlendirmelerini şöyle sürdürdü: “Geçmiş dönemden devraldıkları borçları dile getiren yetkililer, aynı dönemdeki alacaklarından niçin bahsetmezler? Geçmiş dönemden gelen borçların çoğunluğu kapatılan Çarıklar ve Ören Belediyelerinin devralınan borçları olduğu niçin göz ardı ediliyor?  Geçmiş 10 yılda alınan kredilerle yapılan birçok projeden neden bahsedilmiyor? 26.06.2019 tarihinde yapılmasına karar verilen Mesire Alanı ve Halk Plajı Projesinin son durumu nedir? Çarıklar Kacadut Mevkiindeki Sosyal Alan Projesinin akıbeti nedir? Ören Sefa Mert Stadı niçin hayvan otlatılan bir alan haline gelmiştir?  Planlanan yeni projeler var mıdır, varsa nelerdir? Taahhüt edilen projelerden hangileri yerine getirilmiştir, getirilmemişse ne zaman başlanacaktır? Anamur Taahhüt Değil Projelerin Hayata Geçirilmesini Bekliyor. Öte yandan Mersin Valiliği tarafından desteklenen Anemurium Eski Taş Evin restorasyonunda sona geliyoruz. Değerli desteklerinden dolayı Sayın Valimiz Ali İhsan Su’ya çok teşekkür ederiz.”

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

MHP’li Kılavuz, İŞKUR’a kayıtlı işsiz sayısını sordu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.