a

Tarsus İdman Yurdu destek bekliyor

TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden temsilcimiz Tarsus İdman Yurdu Teknik Direktörü Ergün Penbe, ekonomik sıkıntıların giderilmesi için kentte yaşayanların takıma sahip çıkması gerektiğinin altını çizerek, " Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan dışında destek görmüyoruz. Ben bunları düşünerek bu sorunların çözülmesini istiyorum. Niye? Bir an önce takımın psikolojik olarak, moral olarak kalan 6 maça hazırlamak istiyorum. Ben 6 maç oynanacak diye planımı yapıyorum ve oynanacağına inanıyorum. Benim takımım kafa olarak bu maçlara rahat çıkarsa, neler yapabileceğini gördük" dedi.

Tarsus İdman Yurdu destek bekliyor
0

BEĞENDİM

Erdal ÇINAR

Takım olarak play-off mücadelesi verdiklerini kaydeden Tarsus İdman Yurdu Teknik Direktörü Ergün Penbe, Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan dışında destek görmediklerini belirtti. Penbe, “Futbolun olduğu her yerde sıkıntı var. Maalesef kulüpler ekonomik boyutu büyük borçlara sahipler. Bu sıkıntı sadece bizim kulübümüzde değil, her kulüpte var ister istemez. Ama bizim kulübümüzde bir tık fazla. Oyuncu arkadaşlarımız var, teknik ekip arkadaşlarımız var, hepsiyle telefonla görüşüp bu bilgileri alabiliyorsunuz. Ben bu sorunların çözüleceğine inanıyorum. Belediye Başkanımız Haluk Bozdoğan bey sorunlar çerçevesinde çözüm odaklı olmaya çalışıyor, bu zor durumdan nasıl kurtuluruz yönetim odaklı bu sorunu çözmeye çalışıyorlar. Ama sıkıntı var mı var. Ben bu sıkıntıların çözülmesi için çalışıyorum. Play-off şansını kovalayan bir ekibiz. Play-off’un 2 puan gerisindeyiz ve 6 maçımız var, matematiksel olarak baktığınız zaman. Play-Off’u zorlayan takımlardan birisiyiz ve fikstür avantajına baktığınız zaman kolay maçlarımız var. Ama her maç sahada oynanmadan kazanılmıyor. Ben bunları düşünerek bu sorunların çözülmesini istiyorum. Niye? Bir an önce takımın psikolojik olarak, moral olarak kalan 6 maça hazırlamak istiyorum. Ben 6 maç oynanacak diye planımı yapıyorum ve oynanacağına inanıyorum. Benim takımım kafa olarak bu maçlara rahat çıkarsa, neler yapabileceğini gördük” ifadelerini kullandı.

“PLAY OFF’TA ŞANSIMIZ YÜZDE 50”

Tarsus için herkesin elinden ne geliyorsa yapması gerektiğini belirten Penbe şöyle devam etti: “Ekibimiz çok iyi inanılmaz bir arkadaşlık yakaladık. Ben bunun ekonomik sıkıntılardan dolayı bozulmasını istemiyorum. Tarsus’un bu sıkıntıları aşacak gücü var. Sadece biraz yürek istiyor, taşın altına elinizi koymak istiyor. Yeter ki istesinler bunu başaracak güçleri var. Ben kalan 6 maça futbolcularımızı psikolojik olarak hazırlayıp bu sıkıntıları aşarak maçlara motive etmeyi istiyorum. Çünkü çok önemli bir süreç ve ben bu takımı Play-Off’a sokarsam benim için de çok büyük bir başarı. Kaldı ki Play-Off’ta şampiyon olma şansı yüzde 50, bu şartlarda takımı hazırlayabilir miyim gerçekten soru işaretleri var, çünkü futbol moralle oynanan bir iş. Moral motivasyonunuz ne kadar yüksek olursa o kadar iyi hazırlanırsınız. Ben kafa olarak futbolcularımı bu işe hazırlamazsam oynadığımız oyunları maçları kazanamayız. Bugün yaptığınız işi ne kadar severseniz, benimserseniz, ondan keyif alırsanız o kadar başarılı olursunuz. Zamanında Tarsus İdman Yurdu için birçok şey yapılmış. Şimdi de bir çok şeyin tekrardan yapılmasını istiyoruz, yakaladığımız havanın bozulmamasını istiyoruz.”

NURULLAH KAYA: “FUTBOLCULARDA BİR ÇARESİZLİK SÖZ KONUSU”

Tarsus İdman Yurdu takımı kaptanı Nurullah Kaya ise, federasyonun bir an önce kararını vermesi gerektiğini ifade ederek, “Federasyon bizlerle alakalı alt liglerle ilgili bir açıklama yapmadıklarından dolayı mağdur durumdayız. Ne yapmamız gerektiği antrenman yapıp yapmamız gerektiği konusunda henüz net bir açıklama yok. Ligler tescil mi olacak belirli bir sistem mi oluşturacaklar bilmediğimizden dolayı alt ligdeki futbolcu arkadaşlarımızla bir mağduriyet yaşıyoruz. Ben de Ergün hocam gibi federasyonun en kısa zamanda bir karar verip bize deklare etmesi gerektiğini düşünüyorum. Antrenman konusunda federasyonun belirsizliği anlamında futbolcular olarak maddi anlamda yaşadığımız krizden kaynaklı olarak bunun çözülmesi adına inşallah yönetim en kısa zamanda bizi tatmin edici, personelimizi tatmin edici somut çözümlerle bize gelirler. Biz de hala şansımız olan Play-Off’lara kalıp Tarsus İdman Yurdu’nun hiç yaşamadığı bir üst lige çıkmak istiyoruz. Biz bunu yaparken sadece kendimizi değil bu kulübünde geleceğini düşünerek hareket ediyoruz” dedi.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Dünya devi İnter kulübü Mersin’de akademi açıyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.