a
  • Damga Haber
  • Güncel
  • Büyükşehir, 24 mobil kesim ünitesi ve 8 mezbaha ile hizmette olacak

Büyükşehir, 24 mobil kesim ünitesi ve 8 mezbaha ile hizmette olacak

Mersin Büyükşehir Belediyesi, hijyenik ve modern mezbahalarının yanı sıra mobil kesim üniteleri ile Kurban Bayramı’nda Mersinliler’e hizmet verecek.

Büyükşehir, 24 mobil kesim ünitesi ve 8 mezbaha ile hizmette olacak
0

BEĞENDİM

Büyükşehir, 13 ilçenin tamamında 24 mobil kesim ünitesi ve 8 mezbaha ile ücretsiz bir şekilde vatandaşların dini ibadetlerini yerine getirmelerini sağlayacak.

Kesimler, 250 sertifikalı kasap, 80 yardımcı personel ve her kesimhanede görevli bir veteriner hekim gözetmenliğinde yapılacak. Salgın nedeniyle yeni normalde tedbirleri sürdüren Büyükşehir Belediyesi, kurban kesilirken de tedbirleri sıkı tutacak. Yakaköy Mezbahası’na rahat ulaşım için ücretsiz ring seferleri düzenlenecek.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, modern mezbahaları ve mobil kesim üniteleri ile Kurban Bayramı’nda Mersinliler’e hizmet vermek için gerekli tüm hazırlıkları yaptı. Kurban Bayramı için günler öncesinden hazırlıklara başlayan Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, kesim yerlerinin temizliğinden dezenfeksiyonuna kadar birçok çalışma gerçekleştiriyor.

13 ilçede 24 mobil kesim ünitesi ve 8 mezbaha hizmette olacak

Mersin’in 13 ilçesinde, toplam 24 noktada hizmet verecek mobil kesim üniteleri, bayramın 1. günü, 8 farklı noktadaki mezbahalar ise bayram boyunca açık olacak. Büyükşehir, Anamur, Çamlıyayla, Erdemli, Gülnar, Mut, Silifke, Tarsus ve Akdeniz ilçelerinde yer alan mezbahalara ek olarak Tarsus’ta 5, Toroslar ve Erdemli’de 4, Silifke’de 2, Akdeniz, Yenişehir, Aydıncık, Bozyazı, Anamur, Çamlıyayla, Mut, Gülnar ve Mezitli ilçelerinde birer adet olmak üzere toplam 24 mobil kesim ünitesi ile bayramda hizmet verecek. Kesimler, 250 sertifikalı kasap, 80 yardımcı personel ve her kesimhanede görevli bir veteriner hekim gözetmenliğinde 07.00-19.00 saatleri arasında yapılacak.

Kesim sırasında oluşan atıklar konteynerlerde biriktirilerek, daha sonra bertaraf edilecek. Kesim sonrası oluşması muhtemel haşerenin önüne geçilmesi açısından da ilaçlama ve dezenfeksiyon işlemleri gerçekleştirilecek.

Yakaköy Mezbahası için ücretsiz servis

Büyükşehir’in ücretsiz ulaşım hizmeti Yakaköy Mezbahası için de geçerli olacak. Yakaköy Mezbahası’nda kurban kesmek isteyen vatandaşların ulaşım sıkıntısı çekmemesi için oluşturulan ücretsiz servisler, bayram boyunca Taş Bina önünden 07.00-15.00 saatleri arası, Yakaköy’den de 08.00-16.00 saatleri arasında iki saatte bir kalkacak.

Büyükbaş hayvan kestirmek isteyenlerin bir gün önceden randevu almaları gerekiyor

Veteriner Hizmetleri ve Mezbahaneler Şube Müdürü Hünkar Yıkılmaz, mezbahalar ve mobil kesim ünitelerinde gerçekleştirdikleri hazırlıkları anlattı. Vatandaşların gönül rahatlığı ile Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki kesim yerlerini tercih edebileceğini ifade eden Yıkılmaz, kesime getirilen hayvanların kesim öncesi ve sonrası sağlık kontrollerinin yapıldığını, kesimden sonra yapılan kontrollerde sağlıksız olduğunu tespit ettikleri iç organların ya da etin tüketilmesine izin vermediklerini ifade etti.

Yıkılmaz, mezbahalarda büyükbaş ve küçükbaş hayvan kesimi yapılırken, mobil kesim ünitelerinde yalnızca küçükbaş hayvan kesimi yapıldığını hatırlatarak, “Küçükbaş kurbanlarını kestirmek isteyen vatandaşlarımızın kurbanları ile birlikte kesim alanına gelmeleri yeterli. Ancak büyükbaş hayvan kesimi için randevulu sistemle çalışacağız. Vatandaşlarımızın büyükbaş hayvanları için kesim yaptıracakları en yakın mezbahamızı arayarak bir gün öncesinden sıra numarası almaları gerekiyor. Bu sayede hem uzun süre beklemelerinin önüne geçeceğiz hem de salgının oluşturabileceği tehlikenin önüne geçeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Etler ve sakatatlar ayrı ayrı poşetleniyor

Kesim sürecinin sağlıklı ve steril koşullarda gerçekleştiğini ifade eden Yıkılmaz, “Biz buraya getirilen hayvanların kayıt işlemlerini yapıyoruz. Hayvanımıza üzerinde sıra numarasının olduğu bir plastik bileklik takıyoruz. Kesim yapılıp etler parçalanana kadar plastik bileklik hayvanların ayağında kalıyor, yani bir karışıklık olmuyor. Kesim yapıldıktan sonra etler ve sakatatları ayrı ayrı poşetleyerek vatandaşlarımıza veriyoruz. Kesimler sağlıklı ve çevreye zarar vermeyecek şekilde yapılıyor” dedi.

Pandemi tedbirleri nedeniyle kesimhanelere sınırlı sayıda vatandaş alınacak

Yıkılmaz, pandemi nedeniyle ekstra tedbir aldıklarını belirterek, vatandaşların kurban kesim yerlerine kalabalık bir grupla gelmemeleri gerektiğini söyledi. Yıkılmaz, “Vatandaşlarımızı maskesiz olarak kesimhaneye almayacağız. Ateş ölçer ile vatandaşımızın ateşini ölçeceğiz. Ateşi 38 derecenin üstüne çıkanları sağlık kuruluşlarına yönlendireceğiz. Vatandaşlarımız ve personelimiz için yeteri kadar el dezenfektanı var. Bu yıl salgın nedeniyle insanlara bu hastalığın bulaşmasını önlemek adına kişi sınırlaması koyduk. Küçükbaş hayvan kesimi için mümkünse bir en fazla iki kişi, büyükbaş hayvan kesimi için ise her ortak için mümkünse bir, en fazla iki kişi gelmeleri gerekiyor” diye konuştu.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Gültak; ‘Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı Kutladı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.