a

CHP’den afiş indirmelere tepki

CHP Tarsus İlçe örgütü tarafından “TEM otoyolu Tarsus-Mersin bölümünün ücretsiz olması için” hazırlanan ve Yeni Müze yanında bulunan palmiye ağaçları arasına asılan afiş söküldü. Yerine ise Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi asıldı. Konuyla ilgili konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tarsus İlçe Başkanı Ozan Varal, haktan ve adaletten yoksun uygulama ve girişimlere tepki göstermeye ve seslerini yükseltmeye devam edeceklerini belirterek, “Tarsus halkının cebinden yıllardır haksız yere çıkan her bir kuruşun hesabını sormaya devam edeceğiz” dedi.

CHP’den afiş indirmelere tepki
0

BEĞENDİM

CHP Tarsus İlçe örgütü tarafından “TEM otoyolu Tarsus-Mersin bölümünün ücretsiz olması için” hazırlanan ve Yeni Müze yanında bulunan palmiye ağaçları arasına asılan afiş söküldü. Yerine ise Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi asıldı. CHP Tarsus İlçe Başkanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde kamuoyuna yapılan ‘TEM otoyolu Tarsus-Mersin kısmından aynı il içinde olunmasına rağmen para alınmasından biran önce vazgeçilmesi!’ konusunun gündeme getirilmesinin ardından hazırlanan ve Atatürk Caddesi üzeri Yeni Tarsus Müzesi yanında bulunan palmiye ağaçlarına asılan afiş dün akşam saatlerinde söküldü.

“HESABINI SORMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Sökülen ve yere atılan afişin yerine ise Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi asıldı. Konuyla ilgili konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tarsus İlçe Başkanı Ozan Varal, TEM otoyolunun Mersin-Tarsus bölümünün ücretsiz olması için vatandaşlardan yükselen sese tercüman olduklarını ve konuya ilişkin hem basın açıklaması, hem de afişler ve billboardlar hazırladıklarını hatırlatarak, “Geçtiğimiz günlerde, Yeni Tarsus Müzesi yanına anayasada güvence altına alınan düşünce ve ifade özgürlüğü hakkı kapsamında olan ve hiçbir şekilde suç teşkil etmeyen; “Tarsus – Mersin Otoyolu Ücretsiz Olsun, Ayrımcılık Son Bulsun” pankartı astık. Fakat pankart bundan rahatsız olanlar tarafından sökülerek yere atılmış, yerine AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafı asılmıştır. Ne yaparlarsa yapsınlar, Tarsus halkının cebinden yıllardır haksız yere çıkan her bir kuruşun hesabını sormaya devam edeceğiz” dedi.

BAŞKAN VARAL, AFİŞİ SÖKENLERE ÇAĞRIDA BULUNDU

CHP İlçe Başkanı Varal, “Pankartımızı sökenler bilsinler ki, halkımızın derdini dile getirdiğimiz afişimizden rahatsız oldular ise halkın haklı talebinden rahatsızlıklarını bize iletmeleri durumunda afişimizi kendimiz söker, yerine sayın Cumhurbaşkanımızın fotoğrafını biz asardık” ifadelerini kullandı. Geçtiğimiz Mayıs ayı içerisinde parti ilçe binasına astıkları “128 Milyar Dolar nerede?” afişlerinin provoke edici şekilde sökülerek, yerine AKP’nin sözde hizmetlerinin yazılı olduğu pankartların asıldığını hatırlatan Varal, “Kısa bir süre önce yine gece yarısı ‘128 Milyar Dolar nerede?’ sorumuza cevaben; parti binamızın pencerelerine korsan şekilde afişler asıldı. Asılan afişler de “bir gece ansızın gelebiliriz” ve “verilemeyecek hesabımız yok, soracak hesabımız çok” şeklinde yazılar mevcuttu. Asılan ve fotoğraflanan afişler AKP Tarsus İlçe Gençlik Kolları sosyal medya hesabından da paylaşıldı! Yapılan eylemin failleri ile aynı zihniyete sahip kişilerce yine bir gece; parti ayrımı olmaksızın daha önce hem partimiz, hem de başka partiler tarafından da dile getirilen halkımızın talebinin ifade edildiği “Ayrımcılık son bulsun, tarsus mersin otoyolu da ücretsiz olsun” afişinin sökülmesi; sökenlerin acziyetini , halkımızın haklı gür sesinden rahatsız olduklarının ve Tarsus halkının sorunlarından habersiz olduklarının ispatıdır” diye konuştu. Tarsus’un huzur, barış, hoşgörü ve kardeşlik kenti olduğunun altını çizen ve yapılan bu hareketlerin toplum nezdinde hoş karşılanmadığına dikkati çeken Varal,“Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’nin birleştirici gücüdür. Her zaman, her ortamda, her koşulda halkımızın yanında olacağız. Halkımızın hakkını koruyacağız. Bir kez daha haykırıyoruz, “Tarsus üvey evlat değil! Tüm şehirlerdeki iç otoyollar gibi Tarsus-Mersin otoyolu da ücretsiz olsun! Ayrımcılık son bulsun!” dedi.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Her kuruşun hesabını vereceksiniz!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.