a

Esnafa Seçer darbesi yolda

Yıkılarak meydan yapılması planlanan Kırmızı Lacivert İşhanı esnafı için Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in çözümü ne?

Esnafa Seçer darbesi yolda
0

BEĞENDİM

Top taça mı atılıyor? İşhanı’nda ki esnaf için yer gösterilecek mi? Salgın sürecinde ekonomik anlamda sıkıntıya düşen esnafa ikinci bir darbe de Başkan Seçer’den mi geliyor? Kırmızı Lacivert İşhanı ile ilgili endişelerini dile getiren Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, işhanının yerine yapılacak meydanla birlikte ortaya işsizlik, trafik, park ve işlevsizlik gibi sorunların çıkacağını söyledi.

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, yerel gündeme ilişkin Kanal 33 ekranlarında yayınlanan Gündemin Nabzı programında Fatih Alkar’ın sorularını yanıtladı. Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinin 2020 Yılı Kasım Ayı Olağan Toplantı Döneminin 3. Birleşiminde Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in dile getirmiş olduğu yıkılacak olan Kırmızı Lacivert İşhanı yerine meydan yapma isteğine ilişkin soruyu yanıtlayan Başkan Gültak, şunları dile getirdi:

“Büyükşehir Belediye Meclisinde polemik olsun diye kalkıp söz almıyoruz. Halkın yararı için söz alıyoruz. Halkın istek ve taleplerini dile getiriyoruz. Vatandaşın bana iletmiş olduğu konuları her zaman Vahap Bey’e ileteceğim. Hatta geçtiğimiz Büyükşehir Belediye Meclisinde selam polemiği oldu. Vahap Başkanla birbirimize selam gönderdik. Burada gerilmeye gerek yok. Bende vazifemi yapıyorum. Ben Belediye Başkanıyım, o belediye başkanı. İkimizde seçilmiş insanlarız. Büyükşehir Belediyesinin kiracısı olan ayakkabı kunduracılarının söylemlerine esnaf gezisi esnasında bizleri takip eden televizyon kameramanları şahitler. ‘Başkanım kış geldi, artık havalar erken kararıyor, ışık yok. Biz o yüzden burada bekleyen insanların ayakkabılarını boyayamıyoruz.’ dediler. ‘Belediyeye gittik muhatap bulamadık.’ dediler. Bunları ben mi söylettim bu adamlara? Değil. Biz istiyoruz ki iletişim halinde olalım. Kırmızı Lacivert İşhanı yıkılıp, ne olacak? Gidelim oradaki esnafa tek tek gezip soralım. ‘Buraların yıkılıp meydan olmasını mı istiyorlar, yoksa meydan olacaksa biz ne olacağız?’ mı diyorlar. Bu sorunun cevabı hala yok. Vahap Bey’de de yok. ‘Biz esnafa uygun yerler yapacağız’ diye topu taca atıyorlar. Uygun nereye yapacaksın? Bana onu söyle. Sonra bu konuyla ilgili ilçenin belediye başkanıyla görüştün mü? Burayı meydan yapacağım dedin mi? İlk kez mecliste söylüyorsun.”

“ESNAF SIKINTIYA GİRECEK”

Yıkılan işhanı yerine meydan yapılmasını kabul etmediğini dile getiren Başkan Gültak, “Ben kabul etmiyorum ki senin meydan yapmanı. Meydan yapacaksak bizim Gümrük Meydanımız var. Ulu Camiinin orası var. Mersin’in en eski meydanlarından biridir. Orayı restore edelim. Orayı medyalaştıralım. Orada bir meydan yaptınız, trafiği nasıl sağlayacaksınız? Araba parkını nasıl sağlayacaksınız? Küçük bir meydan olacak, ne kadar işlevi olacak. Oradaki esnafların çoğu sıkıntıya girecek.” dedi.

“BELEDİYE BAŞKANIMIZA TAVSİYE EDERİM, ÖNCE GİTSİN ORADAKİ ESNAFI DİNLESİN”

Bölge esnafının taleplerine kulak verilmesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Gültak, şunları kaydetti:

“Orda ki esnafların talepleri var. Belediye Başkanımıza tavsiye ederim önce gitsin oradaki esnafı dinlesin. Bir çözüm üretecek mi, kira yardımı yapacak mı? Oradaki insanları nereye taşımayı düşünüyor? Ben meydan yapacağım demekle olmuyor. Tamam meydan yapacaksın da bunu oradaki insanlarla konuştun mu? Akdeniz Belediyesi ile konuştun mu? Çamlıbel’de esnafa mektup dağıttığımı söylüyorsunuz. Evet dağıttım. Bura içinde mektup dağıtacağım. Çünkü esnaf istemiyor. Bunu söylemek zorundayım. Çamlıbel’de yapmayı planladığımız ‘Çamlıbel Atatürk Caddesi Çevre Düzenleme ve Işıklandırma Projesi’ni yapmamıza izin vermediler. Üniversite ile profesyonel proje yapacaklarmış. Biz profesyonel değil miyiz? Biz ahırlarda ya da merdiven altlarında bir proje mi yaptık? Çamlıbel’deki esnafla en az 6 toplantı yaptık biz. Hayallerimizi anlattık, hayallerini dinledik. Ortak bir proje çıkarttık da onu senden istedik. Sen daha insanlarla görüşmeden meydan yapacağım diyorsun. Sonuç itibariyle biz Çamlıbel’deki insanların hayallerini gerçekleştirecektik. Hamam Sokağı, Bit Pazarı, Zafer Çarşısı, Kırmızı Lacivert İşhanı’nda oturan insanların birer hayali var. Bu hayaller dinlenilmeden ben orayı meydan yapacağım demeyi, doğru bulmuyorum.”

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Akdeniz, cazibe merkezi oluyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.