a

GÜLTAK KONUŞTUKÇA SEÇER KONTROLÜ KAYBEDİYOR

Mersin adına bir utanç günü daha yaşadık önceki gün Büyükşehir Meclisinde… Bitmek bilmeyen meclis, bitmek bilmeyen tartışmalar izledik. Meclis üyelerini sık sık kahvehane ağzıyla konuşmayın diye uyaran bir başkanın kahvehane ağzıyla konuşarak meclisi ne hale getirdiğine şahit olduk…

GÜLTAK KONUŞTUKÇA SEÇER KONTROLÜ KAYBEDİYOR
0

BEĞENDİM

Mersin adına bir utanç günü daha yaşadık önceki gün Büyükşehir Meclisinde… Bitmek bilmeyen meclis, bitmek bilmeyen tartışmalar izledik. Meclis üyelerini sık sık kahvehane ağzıyla konuşmayın diye uyaran bir başkanın kahvehane ağzıyla konuşarak meclisi ne hale getirdiğine şahit olduk…

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Kasım Ayı Olağan Genel Kurul Toplantısı ikinci birleşimi ve hemen ertesi gün gerçekleştirilen Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi kasım ayı üçüncü birleşimi gergin anlara sahne oldu.

Meclis toplantılarında AK Partili Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak konuştukça Seçer, adeta çıldırdı ve kontrolü kaybetti. Malum geçen ay ki meclis toplantısında Gültak’ın konuşmasına tahammül edemeyen Seçer, önce Gültak’ın sözünü kesmiş sonra da Gültak’ın elinde basına göstermek istediği resmi basın mensuplarını meclis toplantısından kovmuştu. Aklıma AK Partili Mevlüt Ok’un narsist sözü geldi! Acaba doğru mu söylüyordu Sayın Mevlüt Ok..!

Gültak, mecliste her söz aldığında Seçer geriliyor. Aslında Seçer’in gerilmesi ilk değil. Geçmiş meclis toplantılarında bunun aynısını MHP’li Meclis Üyesi Mehmet Topkara’ya yapmıştı. Topkara her söz aldığında Seçer geriliyordu. Çünkü Seçer’in muhalefete tahammülü yok. Kimsenin konuşmasına tahammülü yok, hep kendisi konuşacak karşısındakiler de dinleyecek. CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, geçtiğimiz gün MESKİ Genel Kurulunda söz alan AK Partili Mevlüt Ok’a da ‘Avantadan yaşıyorsun’ dedi. AK Partili Ok’un ‘Avantacı ne demek içini doldurun. Ne avanta yemişim. İçini doldurun’ sözlerine ‘Sonra cevabını veririz’ diye geçiştirdi.

Daha sonra borçlanmaya izin vermeyen Cumhur İttifakı üyelerine Mersin özelinde ‘Erken Seçim’ resti çekti ama MHP’li Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç ile MHP’li Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’nun seçim restine ‘Tamam haydi istifa edelim seçime gidelim İstifa etmeyen namussuz şerefsizdir’ şeklinde karşılık vermesi üzerine geri adım attı, ‘Önce Ankara’ya sorun öyle gelin’ dedi.

MESKİ Genel Kurulunun bir gün sonrası Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı üçüncü birleşimi vardı. Konu 2022 bütçesi. Cumhur İttifakı üyeleri haklı olarak bütçeyi didik didik etti ve sorguladı. Hem de sağlı sollu sorgulama geldi. Önce AK Partili Mevlüt Ok, Zafer Şahin Özturan sonra da MHP’li Mahmut Tat, Mehmet Topkara ve Fahrettin Kılıç adeta Seçer’e soğuk terler döktürdü.

Cumhur İttifakı’nın bu sağlı sollu konuşmalarının üzerine bir de Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak Liman projesiyle ilgili konuşunca CHP’li Seçer adeta kontrolü kaybetti.

Ve meclis toplantısının sonuna doğru film iyice koptu. AK Partili Meclis Üyesi Zafer Şahin Özturan ile Seçer, Çamlıbel ile ilgili konuşurken, söz almak isteyen Gültak’a, Seçer izin vermedi. Seçer’in mikrofonunu kapatması üzerine kameraların karşısına gelerek açıklama yapmak isteyen Gültak’a Seçer burada da söz hakkı vermedi. Gültak, “Çamlıbel ile ilgili bir konuşma oldu, bana cevap hakkı doğdu ben bir cevap verebilir miyim?” demesi üzerine Seçer, Gültak’a izin vermedi. Seçer, “Orası Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin vermiyoruz. Zorla veremeyiz, biz yapıyoruz” dedi. Gültak, açıklama yapmak için söz aldığında Seçer, Gültak’ın mikrofonun sesini yine kıstı. Bunun üzerine yerinden kalkarak kameraların karşısına geçen ve burada konuşan Gültak, “Böyle çamur at izi kalsın siyasetleri ile bizi uğraştırmayın, Çamlıbel bölgesi benim bölgem. Bu proje ile bizzat ilgilendiğimi biliyorsunuz. Çamur atıp, geri çekiliyorsunuz. Söz verseydiniz buraya gelmezdim” diyerek tepkisini gösterdi.

Ve işte ne olduysa bundan sonra oldu. Her fırsatta meclis üyelerine kahvehane ağzıyla konuşmayın diyen Seçer, üslubunu bozarak kahvehane ağzı söylemleriyle hem meclisi gerdi hem de mecliste bulunanları gerdi. Hem de öyle bir gerdi ki… Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinde Başkan Vahap Seçer’in kahvehane ağzı söylemlerinden dolayı yaşanan gerginlik, az kalsın çok tehlikeli bir boyuta taşınıyordu.

İddiaya göre Büyükşehir Belediyesi çalışanı bir kişi Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ın üzerine yürüdü. Araya Gültak’ın korumasının girmesi üzerine o şahıs Gültak’ın korumasına silah gösterdi!

Olayın duyulmasının ardından çok sayıda CHP’li ve AK Partili genç toplantının yapıldığı kongre merkezinin önünde toplanırken, çok sayıda polis de merkez önünde önlem aldı.

Polisin sakinleştirdiği gruplar olaysız bir şekilde dağılırken, Mustafa Gültak, kişi hakkında şikayetçi oldu ve olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

MESKİ, Akdeniz’i viraneye çevirdi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.