a
  • Damga Haber
  • Güncel
  • Gültak: “Sizlere efendi değil, hizmetkar olmaya geldiğimizi hissettirmeye çalışacağız”

Gültak: “Sizlere efendi değil, hizmetkar olmaya geldiğimizi hissettirmeye çalışacağız”

Her salı ve cuma günü mahalle ziyaretlerinde bulunan Başkan Gültak, ziyaretleri kapsamında Siteler Mahallesi’ndeki vatandaşlarla bir araya geldi. Gültak konuşmasında, “Biz sokağın insanıyız, sizlere mal olmaya çalışıyoruz. Hep sokakta olmaya, sizlerle olmaya devam edeceğiz. Sizlere efendi değil, hizmetkar olmaya geldiğimizi sizlere hissettirmeye çalışacağız” ifadelerine yer verdi.

Gültak: “Sizlere efendi değil, hizmetkar olmaya geldiğimizi hissettirmeye çalışacağız”
0

BEĞENDİM

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, mahalle ziyaretleri kapsamında Siteler Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi. Gültak’a Siteler Mahallesi ziyaretinde, MHP Akdeniz İlçe Başkanı Mehmet Göverçile, Başkan Yardımcıları, Meclis üyeleri ve birim müdürlerinin yanı sıra, Siteler Mahalle Muhtarı Nebi Akkağıt eşlik etti. Her salı ve cuma günü mümkün olduğu kadar vatandaşlarla bir araya gelmeye çalıştıklarını belirten Gültak, anlatmaktan çok vatandaşı dinlemeye geldiklerini ifade etti. Başkan Gültak, “Önce muhtarlarımızı ziyaret ediyoruz, sonra muhtarımızla birlikte esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelmeye çalışıyoruz. Sorunları yerinde takip edip, dinlemeye çalışıyoruz. Çok fazla anlatmaktan çok dinlemeye geliyoruz. Vatandaşımızla sohbet etmek istiyoruz, atladığımız bir şey var mı diye bakıyoruz” dedi.

“100 YILLIK MAHALLE VE BUGÜNE KADAR BİR ÇİVİ BİLE ÇAKILMAMIŞ”

Gültak, Mersin’in ve Akdeniz’in en büyük sorunun imar sorunu olduğunu, diğer önemli sorunların ise ulaşım ve çarpık yapılaşma olduğunu belirtti. Akdeniz Belediyesi olarak üstelerine düşen görevi yerine getirmek için çabaladıklarının altını çizen Gültak, “Akdeniz olarak biz üzerimize düşen görevlerden bir tanesi olan yapılaşma ve imar konuları üstünde çalışıyoruz. Çay Mahallesi’nde şu an yapılar bitmek üzere. Çay Mahallesi’nde değişim için meşaleyi yakmış olacağız. Mersin’deki tüm mahallelerimizde en büyük sıkıntılardan bir tanesi de çarpık olması. Bunların çözümü için başta iyi bir imar gerekiyor sonrasında bu yapı stokunu yeni bir yapı stoku ile ortaya çıkarmak gerekiyor. Çay Mahallesi’nde bunu başlattık, Barış Mahallesi’nde de başlatacağız. 2 hafta sonra yüzde 82 ile bir anlaşma sağladığımız bu mahallede yıkıma başlayacağız. 415 konut, camisi, kapalı semt pazarı gibi birçok şeyi Barış’ta yapıyoruz. 100 yıllık mahalle ve bugüne kadar bir çivi bile çakılmamış” ifadelerini kullandı.

“SİTELER MAHALLESİ’NİN ALT YAPISI 60’LI, 70’Lİ YILLARDAN KALMADIR”

Siteler Mahallesi’nde de benzer sorunların olduğunu ifade eden Gültak, bu sorunların çözümü için vatandaşların kabullendiği ve rızasının olduğu kentsel dönüşüm ve yerinde dönüşüm projelerinin yapılması gerektiğini vurguladı. Başkan Gültak, “25 yıldır ne Siteler Mahallesi’nde ne Kazanlı’da ne Karaduvar’da hiçbir değişim yok. Bu değişim olması için bazı radikal tedbirlerin alınması gerekiyor. Pisliği halının altına atmışsın gibi, temizlik yapılmış gibi duruyor ama sorunlar aynı duruyor. Baktığınızda Akdeniz’in en büyük sorunlarından bir tanesi alt yapı sorunları. Siteler Mahallesi’ne baktığımız zaman büyük bir ihtimalle alt yapısı 60’lı, 70’li yıllardan kalmadır. Çözülmüyor, çözüm üretilmiyor. Bunların da değişmesi için de bu mahalleleri yavaş yavaş değiştirmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

“ASFALT YAPMAK, KALDIRIMLARI BU ŞEKİLDE DÜZENLEMEK GÜZEL AMA ALTI NE OLACAK?”

Sağlam binaların öneminin son afetlerle bir kez daha ortaya çıktığını ifade eden Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, olası bir afette Akdeniz’de büyük bir sorun yaşanacağını belirtti. Siteler Mahallesi gibi birkaç mahallede yaptıkları kanallar sayesinde sel felaketlerinin önüne geçtiklerini söyleyen Gültak, “Siteler gibi birkaç mahalle her kış teyakkuzda yatıyordu. İnsanlar fazla yağmur yağdığında acaba nereyi su basacak diye düşünüyorlardı. Bu kanallar sayesinde en azından bunu kurtardık. Yeterli mi? Hayır. Daha iyisi olması için çalışacağız. Belediye Başkanları olarak bizim ve büyükşehir başkanı ile birlikte radikal çözümler getirilmesi gerekiyor. Asfalt yapmak, kaldırımları bu şekilde düzenlemek güzel ama altı ne olacak? Altı düzelmedikten, yapılar düzelmedikten, yeni yeşil alanlar çıkmadıktan sonra Mersin’in düzelmesi mümkün gözükmüyor. Sanayi şehrin içinde kalmış. Bu sanayiyi, bu esnafı nereye taşıyacağız? Bu mahalleleri, kadınlar ve çocukları nasıl rahatlatacağız? Sanayi ile iç içe yaşıyorlar. Bunları yeniden planlamamız lazım. Biz Çay’da bitirdik ve Barış’ta da 1 sene içerisinde bunu bitirmeyi düşünüyoruz” diye konuştu.  “Akdeniz’de en önemli şeylerden bir tanesi de kardeşlik, barış ve sevgi” diyen Gültak, bunu sağladıklarını ve bundan mutlu olduklarını dile getirdi. Akdeniz’de 5,6 sene öncesine kadar terör ve uyuşturucunun çok fazla olduğunu belirten Gültak, “Kimse ayrıştırılmıyor ve artık kavga, gürültü yok. Akdeniz’de eskiden terör ve uyuşturucu had safhadaydı. Mutluluk yoktu. Sokağa çıkılmıyordu, rahat değillerdir. Bugün çok şükür bunlar bitti. Cumhur İttifakı olarak bunu sağladık ve devam ettireceğiz” dedi.

“AKDENİZ İYİYE GİDİYOR, DAHA DA GÜZEL ŞEYLER OLACAK”

Siteler Mahallesi’nde de belli başlı sorunların olduğunu, asfalt ve kaldırım çalışmalarının önümüzdeki seneden itibaren artarak devam edeceğini dile getiren Gültak, “Bunları yapmak için alt yapı yapmak gerekiyordu, bunları da sağladık. Antep’ten hibe aldığımız plent kuruldu. Akdeniz’de ilk defa olacak. Önümüzdeki seneden itibaren Akdeniz’de asfalt üretilecek. Önümüzdeki bir iki ay içerisinde de soğuk asfalt tesisimiz de hazır. Yıllarca Akdeniz’in bu işletmeleri olmamış, bunları kuruyoruz.  Asfalt çok pahalı ve eğer siz üretmiyorsanız insanlara yeteri kadar bu hizmeti veremiyorsunuz. Bunu da önemsiyorum.  1 greyder, 1 silindir ve birçok şeyi de kazandırdık. Bunlar olmadan hizmet üretemiyoruz. Akdeniz iyiye gidiyor, daha da güzel şeyler olacak. Biz bunları sizler sayesinde yapıyoruz. Eğer bizleri seçmeseydiniz bugün bunlardan bahsetmiyor olacaktık” ifadelerine yer verdi.

“AKDENİZ OLİMPİYATLAR’INDA BİZİM ZİHNİYETİMİZDE BİRİ OLSAYDI ÇOK BÜYÜK TESİSLERİMİZ OLURDU”

Sporun önemine her fırsatta değinen ve özellikle gençlerin terörden ve uyuşturucudan uzak kalması için sporun gerekliliğine değinen Gültak, “Tesisleri önemsiyoruz. Mersin’de en büyük olimpiyatlardan birisi yapıldı. Ama bu olimpiyatlar yapılırken Yenişehir, Mezitli, Toroslar, Tarsus, Erdemli, Silifke büyük tesisler kazanmasına rağmen biz kendi bölgemizde bir metrelik yer yapılmamış. Dönemin belediye başkanı benim arazim yok demiş, izin vermemiş ve yapılmamış. Eğer Akdeniz Olimpiyatlar’ında bizim zihniyetimizde bir belediye başkanı burada olmuş olsaydı inan ki çok büyük tesislerimiz olmuştu” diye konuştu. Mahalle ziyaretlerine her zaman devam edeceklerini, yalnızca seçim zamanı değil her zaman vatandaşla iç içe olacaklarının altını çizen Gültak, “Biz sokağın insanıyız, sizlere mal olmaya çalışıyoruz. Hep sokakta olmaya, sizlerle olmaya devam edeceğiz. Sizlere efendi değil, hizmetkar olmaya geldiğimizi sizlere hissettirmeye çalışacağız” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Gültak, doktor adayı genç kızı evinde ziyaret etti

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.