a

Mersin’in kalbini tıkamayın!

MESKİ'nin Akdeniz'e yeteri kadar hizmet yapamadığını ifade eden Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, "Kent merkezinde yer alan Akdeniz ilçemiz; Mersin’in kalbidir. Bu kalbin tıkanması demek, tüm Mersin’in ve diğer ilçelerimizin de sıkıntı yaşaması demektir. Çay, Çilek gibi; Güneş, Şevket Sümer, Yeşilçimen, Özgürlük ve daha birçok mahallemizde altyapı sıkıntıları halen yaşanmaktadır. Bu sorunların çözümü için Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Vahap Seçer’in ve bürokratlarının yaptığı bir takım hizmet ve çalışmalar elbette var ama ne yazık ki bu çalışmaların yetersiz olduğunu ifade etmek zorundayım. Çünkü birçok mahallemizde yağmur suyunun tahliye olmasını sağlayacak alt ve üstyapı sistemi yetersiz veya yok" dedi.

Mersin’in kalbini tıkamayın!
0

BEĞENDİM

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (MESKİ) 2021 yılı Mayıs ayı Olağan Genel Kurul Toplantısı’nın ikinci birleşiminde yapılan oylamada, MESKİ’nin 85 milyon liralık borçlanması için yetki verilmesine dair gündem maddesi, Cumhur İttifakı üyelerinin de kabulü sonucu oybirliği ile geçti.

“AKDENİZ’E POZİTİF AYRIMCILIK YAPIN”

Konuyla ilgili konuşan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, “Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren hep söylediğimiz üzere, kentimize ve ilçelerimize hizmet ve proje olarak dönecek tüm yatırımlara ve ayrıca borçlanma yetkisi taleplerine destek vereceğimizi sürekli ifade ettik. MESKİ Genel Kurul toplantısında da bu sözümüzün gereğini yerine getirdik. Söz konusu toplantıda söz alarak, özellikle Akdeniz ilçemizin altyapı hizmetlerindeki eksiklikleri dile getirerek, birçok mahallemizde yaşayan vatandaşlarımızın ciddi mağduriyetine yol açan sıkıntıların en kısa sürede çözülmesini talep ettim. Zira kent merkezinde yer alan Akdeniz ilçemiz; Mersin’in kalbidir. Bu kalbin tıkanması demek, tüm Mersin’in ve diğer ilçelerimizin de sıkıntı yaşaması demektir. Limanın, serbest bölgenin, hal kompleksinin yer aldığı, binlerce esnafın ekmeğini kazandığı, gündüz nüfusu 800 bini bulan Akdeniz’in kalbinin teklemesi demek, tüm kentin nefes alamaması demektir… İşte bu sebeple söz konusu toplantıda, Akdeniz ilçemize hizmet ve yatırımlar noktasında pozitif ayrımcılık yapılmasını bir kez daha talep ettim. Bu talebimi geçen aylarda yapılan Büyükşehir Meclis toplantılarında da ısrarla dile getirdim ve bugün yine dile getiriyorum” ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞ SABIR ÖRNEĞİ GÖSTERİYOR”

Kent merkezi ve bazı ilçelerimize sunduğu alt ve üstyapı hizmetleri nedeniyle Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e teşekkür eden Başkan Gültak, “Kentimizin ve ilçelerimizin hak ettiği hizmetlere kavuşması, hiçbir ayırım yapmadan bütün halkımızın, kent yaşamının sunduğu konfor ve nimetlere ulaşabilmesi için elini taşın altına koyan kim olursa olsun yanındayız. MESKİ tarafından geçtiğimiz aylarda başlatılan çalışma ile Çay ve Çilek mahallelerimizde yeraltı içme suyu hatları yenilendi. Sayın Seçer’in belirttiği üzere, çalışmaların yüzde 80’i tamamlandı. Yine Sayın Seçer’in, MESKİ’nin son genel kurulunda da söylediği üzere, yeni su hattı çekilmesi için kazı çalışması biten sokakların asfaltının yenilenmesine yönelik çalışmalarda da gecikmeler yaşanmaktadır. Buna rağmen vatandaşlarımız gerçekten büyük bir sabır örneği göstermekte; kazı çalışmalarının bir an önce bitirilerek, sokaklarının yeniden asfaltlanmasını aylardır beklemektedir. Zira mahallelerimizi her ziyaretimizde etrafımızı saran vatandaşlarımızın ve esnafımızın öncelikli şikâyeti bu olmakta; sokaklarının ne zaman asfaltlanacağını bana sormaktadırlar. Sayın Vahap Seçer; dün gerçekleşen MESKİ genel kurulunda yaptığı açıklamada; yer altı içme suyu şebekesi yenileme çalışmaları sonucu bozulan sokakların asfaltlama çalışmasının, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacağını ifade etmiş; bu konudaki çalışmaları hızlandıracaklarını da dile getirmiştir” şeklinde konuştu.

“TALEPLERİMİZ DİKKATE ALINMALI”

Akdeniz’in bazı mahallelerinde aylardır yaşanan ciddi mağduriyetler söz konusu olduğunu vurgulayan Yazın kavurucu sıcağında vatandaşlarımız, sokaklarda oluşan toz ve toprak nedeniyle kapı ve pencerelerini açamamaktadır. Hele de Koronavirüs salgını nedeniyle evlerin ve toplu yaşam alanlarının sürekli havalandırılmasının elzem olduğu bu günlerde yaşanan sıkıntılar, ciddi bir problem olarak karşımızda durmaktadır. Yine Çay, Çilek gibi; Güneş, Şevket Sümer, Yeşilçimen, Özgürlük ve daha birçok mahallemizde altyapı sıkıntıları halen yaşanmaktadır. Bu sorunların çözümü için Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Vahap Seçer’in ve bürokratlarının yaptığı bir takım hizmet ve çalışmalar elbette var… Ne yazık ki bu çalışmaların yetersiz olduğunu ifade etmek zorundayım. Çünkü birçok mahallemizde yağmur suyunun tahliye olmasını sağlayacak alt ve üstyapı sistemi yetersiz veya yok. Dolayısıyla kışın aşırı yağışlar sonucu bu mahallelerimizde seller oluyor. Yetmedi; bir de zemin katlardaki evlerin lağım suları dışarıya taşıyor. Sebebi de yağmur suyu tahliye giderlerinin ya hiç olmaması ya da yetersizliğidir. Bu durum göz önüne alınarak, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Vahap Seçer’den talebimiz, gerçekten büyük sıkıntılar ve mağduriyetler yaşanan Akdeniz’in bu mahallelerine öncelik vermesi, pozitif ayrımcılık uygulamasıdır. Zira bir kez daha vurgulamak isterim ki Akdeniz’i düzeltmeden, Mersin’i düzeltmek pek mümkün değildir. Beklentimiz; Akdeniz’e hizmette pozitif ayrımcılık yaparak, MESKİ genel kurulunda hepimizin oybirliği ile kabul edilen borçlanma yetkisiyle gelecek olan bütçenin bir bölümünün; yağmurlarda göle dönen mahallelerimizin alt ve üstyapı eksiklerini tamamlamak; ayrıca bazı mahallelerimizin onlarca sokağında yaşanan sıkıntıları bir an önce sona erdirmek için kullanmaktır. Bu noktada, sadece Hükümetimizin ve Akdeniz Belediye Başkanı olarak benim yapacağım çalışmaların yetmeyeceği açıktır. Dolayısıyla Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ’den bu konuda ciddi destek bekliyoruz. Pozitif ayrımcılık talebimizi, Mersin kent merkezinin kalbi olan tüm Akdeniz ilçesi; hiçbir ayırım yapmadan bütün halkımız ve mahallelerimiz adına yaptığımı da bir kez daha ifade eder, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Vahap Seçer’in bu talebimizi dikkate almasını dilerim” dedi.

 

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Köylülerden Mersin Valiliği’ne tepki

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.