CHP’de Özgür Özel’in Genel Başkan seçildiği kongrede Kılıçdaroğlu’nu desteklemesi için Adana ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlarının salona getirdiği işçiler, Özel’in konuşmasını sloganlarla bölmeye kalkışmış, işçileri susturması için CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e parmak sallayarak, “Sen de kalk, sustur” diye bağırması kameralara yansımıştı.
Kongrede oylama öncesinde canlı yayında konuşan CHP TBMM Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, “Tribünlerde yarı yarıya bir paylaşım vardı ama Adana ve Mersin belediyeleri hafta sonu işçileri getiriyor ve tribünleri gece dolduruyor. Olmaz! Bu tribünler yarı yarıya olacaktı. Sayın Özgür Özel’in Türkiye’nin her yerinden gelen misafirleri dışarda kaldı. Bu yanlış düzeltilmeli. Doğru olan, hakça olan tribünün yarı yarıya olmasıydı. Bu yanlış, demokratik değil, eşit bir yarış değil. Ama maalesef öyle değil. Adana ve Mersin belediyelerini anlayamıyorum” diyerek Seçer’i eleştirmişti.
CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile arasının bozuk olduğu her kesim tarafından bilinen CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, bugün genel başkanlık koltuğuna oturan Özgür Özel’in mazbata töreninde Özel’e mazbatayı kendisinin vermesi ise adeta gövde gösterisi yaptığı şeklinde yorumlandı. Üst düzey partililer tarafından dahi istenmeyen adam ilan edilen Seçer’in adaylığının iyice zora girdiği ifade edilirken Başarır’ın mazbata törenindeki gövde gösterisi yine partililer tarafından, Başarır’ın Seçer’i harcayacağı şeklinde yorumlandı.
NEREDEN NEREYE!
Kemal Kılıçdaroğlu’nun kongrede tekrardan genel başkanlık koltuğuna oturacağını düşünen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, adaylığına kesin gözüyle bakarak Mezitli ve Yenişehir Belediye başkanlarından birini harcayacağını açıkça belirtmişti. Hatta ilçe başkanlık seçimlerine de müdahil olan Seçer, ilk olarak ilçe kongrelerinde hüsrana uğramıştı. CHP’nin 38. Kurultayında Özgür Özel’in seçimleri kazanmasının ardından Özel ile yakın ilişkileri herkes tarafından bilinen Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve Özel’e kongre sürecinde açık destek veren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise ellerini güçlendirmişti. Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ile de arası bozuk olduğu bilinen Seçer, son olarak CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ile de arasını açmıştı.
Parti içi kulislere göre günün sonunda gelinen noktada hem Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit hem Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan hem Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan hem de CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır kazanan olurken Seçer kaybeden tarafta yer aldı. Ali Mahir Başarır’ın CHP’nin yeni genel başkanı Özgür Özel’e mazbatasını vermesi ise partililer tarafından Başarır’ın, Seçer’i harcayacağı şeklinde yorumlandı.
Öte yandan CHP Grup Başkanvekili olan Ali Mahir Başarır’ın, CHP Grup Başkanı olacağına kesin gözüyle bakılıyor.
Büyükşehir’de Özgür Özel destekçilerine sürgün iddiası!
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.