a

Tarsus’ta en düşük işçi maaşı 11 bin 343 TL oldu

Tarsus Belediyesi’nde toplu iş sözleşmesi süreci tamamlandı. Tarsus Belediyesi Türkiye genelinde toplu iş sözleşmesi konusunda en iyi çalışma şartlarını sunan belediyelerden biri oldu. İmzalanan toplu iş sözleşmesi ile Tarsus Belediyesi’nde en düşük işçi maaşı 11 bin 343 TL oldu. Müjdeyi Tarsus Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda veren Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Mesai arkadaşlarımla beraber yaşadığımız bu kent için birlikte çalışıyor, birlikte üretiyoruz. Hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Tarsus’ta en düşük işçi maaşı 11 bin 343 TL oldu
0

BEĞENDİM

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan müjdeyi verdi. Türkiye’de asgari ücretin 8 bin 500 TL olarak belirlenmesi üzerine personellerin maaşlarına zam yapmak üzere harekete geçen Başkan Bozdoğan DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası ile imzalanan toplu sözleşme ile Tarsus Belediyesi’nde çalışan personellerin en düşük maaşının 11 bin 343 TL olduğunu belirtti.  Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan tarafından imzalanan sözleşmeye göre, 696 Sayılı KHK kapsamında çalışan belediye çalışanlarının sosyal hakları da dâhil olmak üzere alacakları en düşük maaşı 11 bin 343 TL oldu.

“ÇALIŞANLARIMIZIN ALIN TERİ KURUMADAN HAKLARINI VERMEK İÇİN GAYRET EDİYORUZ”

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Tarsus’a hizmet için alın teri döken, emek harcayan personellerinin her zaman yanında oldukları belirterek, yapılan bu zam ve iyileştirmelerin hayırlı olması temennisinde bulundu. Belediyenin ekonomik imkânları ölçüsünde bu maaş artışını sürdüreceklerini ifade eden Başkan Bozdoğan, “Belediyemizde çalışan arkadaşlarımızla Tarsus’umuza daha iyi hizmet etmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Çalışanlarımızın alın teri kurumadan haklarını vermek için gayret ediyoruz. İmkânlarımız dâhilinde en yüksek ücretleri vermeye çalıştık. Ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılar ve yüksek enflasyon herkesin malumudur. Belediye olarak üstümüze düşen sorumluluklardan biri de çalışanlarımıza, mesai arkadaşlarımıza hak ettiği değeri vermek. Mesai arkadaşlarımla beraber yaşadığımız bu kent için birlikte çalışıyor, birlikte üretiyoruz.  Bu kapsamda 696 Sayılı KHK kapsamında çalışan mesai arkadaşlarımızın maaşı; yıl içerisinde sosyal hakların toplanıp 12 aya bölünerek ortalaması alındığında, eş yardımı, çocuk yardımı, pozisyon farkı hariç en düşük 11 bin 343 TL olarak belirledik. Sosyal haklar, eş yardımı, çocuk yardımı ve pozisyon farkı hariç en düşük ücret 11 bin TL hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

 

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Anamur’da, 37 mahalleye müjde!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.