a

Muhtarlardan halka ‘ÇED’ çağrısı

Mersin’in Bozyazı İlçesi Gözce Mahallesinde yapılması planlanan ‘Mermer Ocağı ve Kırma-Eleme Tesisi’ projesi için bilgilendirme toplantısı yapılacak. Toplantı öncesi bölge halkına çağrıda bulunan Tekeli Mahalle Muhtarı Süleyman Fidan, Gözsüzce Mahalle Muhtarı Ahmet Yıldız ve Gözce Mahalle Muhtarı Baran Aksoy, üç mahallede yaşayan vatandaşların yapılacak olan toplantıya mutlaka katılarak düşüncelerini söylemelerini ve topraklarına sahip çıkmaları gerektiğini ifade ettiler.

Muhtarlardan halka ‘ÇED’ çağrısı
0

BEĞENDİM

Gözce Mahallesi Köyarası mevkinde yapılması planan ‘Mermer Ocağı ve Kırma-Eleme Tesisi’ için yetkili firma tarafından ulusal ve yerel gazeteye verilen ilanda, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliğinin 9. Maddesi gereğince 11 Ağustos Salı günü, saat 14’de Tekeli Açık Düğün Salonu’nda proje ile ilgili halkı bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak için ‘Halkın Katılımı Toplantısı’nın yapılacağı duyuruldu.

MERMER OCAĞI İSTEMİYORUZ

ÇED Toplantısı öncesi Tekeli Mahalle Muhtarı Süleyman Fidan, Gözsüzce Mahalle Muhtarı Ahmet Yıldız ve Gözce Mahalle Muhtarı Baran Aksoy, üç mahallede yaşayan vatandaşların geçimini tarım ile sağladıklarını, daha önce açılan tesisin çevreye verdiği zararı hep birlikte yaşadıklarını, kapanan bir tesisin yerine yeni bir tesisin açılmasına karşı olduklarını ifade ettiler. Bölge halkının yapılacak olan toplantıya mutlaka katılarak düşüncelerini söylemelerini ve topraklarına sahip çıkmalarını isteyen muhtarlar, bölgelerinde mermer ocağı yaptırmayacaklarının altını çizdi.

0 0 1 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Bağışladıkları cami arsasını geri istiyorlar

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.